Annons

I Magnus bilder hittar du hem

Han är fotografen med över 30 000 publicerade bilder de senaste fem åren. Du har säkert sett många av dem. Kanske var det just Magnus Olssons foton som fick dig att hitta hem?
Den här texten är producerad av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Den är inte skriven av VXO News journalister. • Publicerad 23 oktober 2018

Få har varit hemma hos lika många Växjö- och Alvestabor som Magnus Olsson, fotograf på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Ungefär 350 hembesök om året hinner han med. Han stannar en timme eller så och under den korta tiden måste han lyckas skildra bostaden från dess bästa sida genom sin kameralins. Magnus bilder är ett viktigt steg mot en lyckad affär.

Hur ser du på bildernas betydelse när ni säljer bostäder?

Annons

– För de allra flesta kunder är bilderna i annonsen första mötet med bostaden. Så de är såklart väldigt viktiga för att väcka ett intresse. Jag vill att mina bilder ska framhäva bostaden utan att försköna och förbättra den, säger Magnus.

Vad fokuserar du på i dina bilder?

– Jag försöker hålla en balans mellan avskalat och hemtrevligt i bilderna. Det är viktigt att så att säga avpersonifiera bostaden så att betraktaren lättare kan föreställa sig själv bo där. Första steget för säljaren innan fotografering är att plocka bort, plocka bort, plocka bort. Oftast tio gånger mer än de hade väntat sig, folk har väldigt mycket prylar hemma. De flesta av våra kunder får en konsultation med en stylist för att ge så bra förutsättningar som möjligt.

Vad är viktigast att visa?

– Jag vill ge en så heltäckande bild av bostaden som möjligt, fokusera på något centralt i varje rum och hitta vinklar som visar hur rummen hänger samman. Köket är viktigt för många så där blir det ofta fler bilder än i exempelvis ett sovrum.

Vad vill du undvika?

– Som jag sa tidigare vill jag väcka ett intresse utan att försköna bostaden, ge en ärlig bild helt enkelt. Det hade varit lätt att ljuga i bilderna, exempelvis att få rummen att verka större genom att fota med alltför vidvinkliga objektiv. Men det skulle bara leda till besvikna spekulanter på visningen, så sånt undviker jag.

Har du fastnat lite extra för någon bostad du plåtat?

– Lägenheterna i bostadsrättsföreningen Argus på Södra Järnvägsgatan var riktigt häftiga. Huset är från slutet av 1800-talet, lägenheterna är nyrenoverade med högt i tak, vackra fönster, plankgolv och kakelugnar.

Annons

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons