Annons

I tider av oro behövs både offentliga och privata framtidsinvesteringar

Debattartikel av Anders Svensson, vd på APP.
Växjö • Publicerad 24 mars 2020
Foto: Filip Sjöfors

Coronaviruset kommer ha långtgående ekonomiska konsekvenser globalt och lokalt. Nationellt arbetar politiker aktivt med olika lösningar för att stimulera svensk ekonomi och stödja näringslivet, jag tycker att de hittills har gjort ett bra jobb.

Om man bryter ned krisen till ett lokalt perspektiv så bör åtgärder för att reducera ökad arbetslöshet snarast vidtas. Det finns flera alternativ för att hålla arbetsför population i arbete. Ett alternativ som jag ser som värdeskapande för samhället är att planerade offentliga fastighetsinvesteringar skyndsamt bör drivas mot upphandling och byggstart. Byggindustrin är en bransch som skapar många arbetstillfällen både direkt på byggarbetsplatsen och indirekt i fabriker. Vi är i ett läge där bland annat Växjö har behov av offentliga byggnader och bostäder.

Annons

För att skapa arbetstillfällen i kristider har även det privata näringslivet som har ekonomiska möjligheter ett ansvar att bidra. APP är en bolagskoncern med verksamhet i över 20 orter i södra Sverige med huvudkontor i Växjö. Vi som äger bolaget har ett stort hjärta för Växjö och vi vill vara med och bidra till att Växjö klarar denna kris så bra som möjligt. Vi har därför fattat beslut att prioritera våra fastighetsutvecklingsprojekt i Växjö. Som en konsekvens av ovan har vi senaste veckan kavlat upp armarna och ökat tempot i vår projektutveckling både avseende kommersiella fastighetsprojekt och bostadsprojekt för att kunna påbörja byggstart snabbare än planerat.

Anders Svensson, vd APP

VILL DU SKRIVA DEBATTARTIKEL PÅ VXONEWS? SKICKA DIN TEXT TILL TIPS@VXONEWS.SE.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons