Annons

Idrottens dag arrangeras – 21 skolor i länet deltar

Kronoberg • Publicerad 23 september 2021
.
.Foto: OLA WESTERBERG

På fredag, den 24 september, arrangeras Idrottens dag. 80 000 barn på 400 skolor i 135 av Sveriges kommuner ska inspireras till rörelse och träning och få prova på olika idrotter. I Kronobergs län deltar 21 skolor.

– Vikten av rörelse och gemenskap har under pandemin blivit tydligare än någonsin. Vi vet samtidigt att klyftorna mellan de som redan är aktiva och de som ännu inte hittat till idrottsrörelsen riskerar att växa. Att ha Idrottens dag i samarbete med skolor över hela landet gör att vi når alla barn som bäst behöver ges en chans att hitta glädjen i rörelse, en idrott och en lokal idrottsförening, säger Stefan Bergh, generalsekreterare för Riksidrottsförbundet.

Annons

Skolorna som deltar i Idrottens dag arbetar med Rörelsesatsning i skolan tillsammans med RF-SISU distrikt och lokala idrottsföreningar.

– Alvesta Särskola (Capellaskolan) är ett bra exempel på hur ett bra samarbete med skolorna fungerar. Skolans utbildade rörelsecoacher har gjort ett utmärkt planeringsarbete, och tillsammans med flera idrottsföreningar kan eleverna se fram mot en intressant och rolig dag, säger Cecilia Wilhelmsson på RF-SISU Småland.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons