Annons

Idrottsskola planeras i Växjö

Växjö • Publicerad 3 mars 2021
Foto: Erik Corshammar

Prolympia vill starta en idrottsskola i Växjö. Inriktningen är att skolan, med plats för närmare 340 elever när den är fullt utbyggd, ska ligga i Arenastaden.

Friskolekoncernen har ansökt om tillstånd att starta en högstadieskola i Växjö efter att de fått förfrågningar från idrottsföreningar i Växjö om en idrottsskola för högstadieelever.

Annons

– Vi är en ren idrottsskola och våra elever tycker om idrott och personalen har också ett intresse för idrott och hälsa. Den inriktningen ser vi saknas i Växjö som idrottsstad och vi är ganska trygga i våra undersökningar som visar att intresset är jättestort, säger Henric Lilja, som är marknadsansvarig, till Smålandsposten.

Planerna välkomnas av utbildningsnämndens ordförande i Växjö, Pernilla Tornéus (M).

– Vi ser att det skulle vara ett välkommet inslag i Växjös utbildningsutbud. Det finns inte något liknande, med den inriktningen, på högstadienivå, säger hon till Smålandsposten.

Prolympia har för närvarande nio skolor i Sverige.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons