Annons

Ikea slutar med katalogen – efter 70 år

Publicerad 7 december 2020 • Uppdaterad 8 december 2020
Foto: Ikea

Ikea-katalogen har i 70 år inspirerat människor världen över och varit en populär tradition att få hem i brevlådorna. Men nu har de beslutat att vända blad och sluta producera katalogen.

– För både kunder och medarbetare står IKEA katalogen för känslor, minnen och glädje. I 70 år har den varit en av våra mest unika och välkända produkter, som inspirerat miljarder människor i hela världen. Att ta farväl av vår älskade katalog är naturligt eftersom kundbeteenden och sättet att konsumera media har förändrats. För att nå de många människorna fortsätter vi att sprida inspiration kring våra heminredningslösningar på nya sätt, säger Konrad Grüss, Managing Director på Inter IKEA Systems B.V.

Annons

Ikea kommer att uppmärksamma katalogens historia och som en hyllning ger de under hösten 2021 ut en bok fylld med inspiration och tips om heminredning.

År 1951 satte Ingvar Kamprad själv ihop den första katalogen, som trycktes och distribuerades i 285 000 exemplar i södra Sverige. År 2016 distribuerades katalogen i 200 miljoner exemplar, i 69 olika versioner och på 32 språk.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons