Annons

Inbrottstjuv körde på 75-årig man

Växjö • Publicerad 10 november 2020
.
.Foto: Mattias Mattisson

I juni i år upptäckte en man och en kvinna i 75-årsåldern att någon gjort inbrott i deras fritidshus utanför Växjö. När de steg in i huset hörde de någon på övervåningen och såg sedan två män springa iväg.

En av tjuvarna satte sig i en bil och körde rakt mot 75-årige mannen som ställt sig mitt på vägen för att stoppa tjuven. Gärningspersonen ska ha girat förbi mannen men körde på hans fot och underben, skriver Smålandsposten.

Kvinnan ska ha lyckats fotografera den andra tjuven och bilens registreringsnummer. Med hjälp av bilden ska polisen ha känt igen mannen, som nu har åtalats för grov stöld. Han förnekar brott.

Ägaren till bilen, som har misstänkts för grov stöld och misshandel, har hävdat att det inte var han som körde och undgår åtal, skriver Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons