unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Influensavaccin säkrat för riskgrupperna

Foto: PÄR BÄCKSTRÖM

Region Kronoberg meddelade tidigare i veckan att det är brist på influensavaccin. Nu har man gjort en inventering och efter det bedömer man att det ska räcka till alla över 65 år som är i riskgrupp.

– Vi bedömer att vi med kvarvarande vaccin och den extra leverans av vaccin, som troligtvis kommer i början av nästa vecka, kommer kunna vaccinera alla i Kronoberg som riskerar att bli allvarligt sjuka av influensa och personer som är 65 år eller äldre, säger Lena Andersson Nazzal, primärvårds- och rehabchef.

Vaccinet som är kvar kommer att fördelas till vårdcentralerna i länet. Patienter som ska vaccineras uppmanas att boka tid.

Däremot är det fortsatt paus för vaccination av personalen. Det gäller fram tills dess att alla i riskgrupp fått vaccin.

– Just nu är vår prioritering att vaccinera riskgrupperna. Det är extra viktigt att de får skydd mot influensa under pandemin, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.