Annons

Inflyttning i kritiserade nybygget i Växjö

Växjö • Publicerad 3 september 2020
Foto: Heimstaden

Heimstaden har byggt 94 nya hyresrätter mitt på Campusområdet. Det är två byggnader som är åtta våningar högt och lägenheterna varierar i storlek mellan 26 och 73 kvadratmeter. Den 1 september flyttade de första hyresgästerna in i sin nya bostad.

Efter att VXOnews i början av 2019 hade rapporterat om byggplanerna startades en namninsamling för att stoppa bygget. Studenter reagerade på att lägenheterna skulle byggas på ängen som studenterna brukar vistas på. På ett dygn skrev över 1 200 personer under protestlistan ”Bevara Växjö campus”.

Annons

– Vi är flera engagerade studenter som har varit oroliga för studentlivets existens sedan Heimstaden köpte upp kvarteret Idet. När det offentliggjordes att de tänker bygga hyresrätter för alla mitt på vår bästa och flitigt använda äng så kändes det som om bägaren rann över. Vi är många som är mån om det välfyllda studentliv vi har och kommer göra allt för att det ska utvecklas, skulle husen byggas tar studentlivet två steg bak istället för fram, sa initiativtagaren till namninsamlingen till VXOnews den 21 januari 2019.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons