Annons

Inga bilar i centrala Växjö

Publicerad 19 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Nu har Växjö kommun skickat ut detaljplanen för Norra stationsområdet på granskning. Kommunen vill skapa nya kvarter för att utvidga centrum och stadskärnan och bland annat föreslås det att busstrafiken ska få en ny lösning och att framkomligheten ska ökas.

Det innebär bland annat att delar av Norra Järnvägsgatan kan komma att stängas av för allmän bil- och cykeltrafik, om detaljplanen godkänns.

Annons

"Det kollektiva resandet i Växjö ökar. Kommunens målsättning är att få fler människor att resa kollektivt. Det ökande resande ställer högre krav på tillgänglighet och logistik än vad området kan erbjuda idag. Den höjda ambitionsnivån medför att komforten höjs" står det i detaljplanen.

Fram till den 6 maj har invånarna möjlighet att säga sitt om förslaget, som bland annat också innefattar rivning av nuvarande resecentrum.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons