Annons

Inga brister i kommunens coronavård av äldre

Växjö • Publicerad 4 februari 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: NILS JAKOBSSON

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har gjort en tillsyn av vården av äldre personer med misstänkt eller konstaterad covid-19 som bor på särskilt boende. I Växjö kommun har två särskilda boenden granskats och IVO har inte hittat några brister.

– Det känns fantastiskt att få ett positivt kvitto från IVO för perioden granskningen gäller. Vår uppfattning har hela tiden varit att vården fungerar bra i kommunen, då vi har rutiner på plats, får väldigt bra läkarstöd från regionen och har en god samverkan på alla nivåer, säger Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden.

Annons

Granskningen har gjorts både på en övergripande nivå och en särskild granskning av två särskilda boenden, korttidsboendet Evelid och det särskilda boendet Hagalund. Granskningen har gjorts med genom intervjuer med bland annat chefläkare för primärvården i Region Kronoberg, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Växjö kommun, sjuksköterskor på Evelid och Hagalund samt en granskning av patientjournaler från de båda boendena.

– Vi kan verkligen vara nöjda med detta beslut. Jag vill rikta en eloge till alla medarbetare som dag efter dag fortsätter att ta hand om och vårda våra äldre. De gör ett fantastiskt jobb och är en stor anledning till att vårt arbete med pandemin fortsätter att löpa på väl, trots utmaningarna vi möter, säger Anna Zelvin (KD), vice ordförande i omsorgsnämnden.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons