Annons

Inga flyg till Stockholm från Växjö

Växjö • Publicerad 19 mars 2020
Foto: Mattias Mattisson

Flygbolaget BRA drar ner sin flygtrafik och behåller bara turerna mellan Bromma och Malmö, Göteborg, Ängelholm, Visby, Umeå samt Östersund. Det kommer bara att bli en eller två turer i vardera riktning per dag. Samtidigt pausas tolv av 18 året-runt-linjer, bland annat till Växjö.

– Vi förstår att detta blir ett väldigt hårt slag mot landets tillgänglighet men vi har i nuläget inget val. Vi hoppas på att vi snart kan se en ljusning, säger VD Geir Stormorken.

Annons

– Svenska regeringens till synes generösa stödpaket att ställa upp som garant för nya och dyra lån är på inget sätt tillräckligt för flygbolagen och för BRA. Det vi behöver är kostnadsminskningar och finansiellt stöd som gör att vi och inrikesflyget överlever krisen, säger Geir i ett pressmeddelande.

Förändringarna gäller från den 23 mars. Samtidigt kortpermitteras 600 av företagets medarbetare.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons