Annons

Riksväg avstängd hela eftermiddagen

Växjö • Publicerad 6 februari 2019
Foto: Carl Carlert

Strax efter lunch på onsdagen körde en lastbil in i en personbil på riksväg 25 mellan Alvesta och Växjö. Vägen fick stängas av under 20 minuter i östergående riktning.

– Det var en kvinnlig bilförare som hade fått problem med sitt fordon och stannat till vid vägkanten. Detta uppmärksammades inte av en bakomvarande lastbil som rammade den stillastående bilen med full kraft. Personbilen slungades iväg och lastbilsföraren körd ner i diket, säger insatsledaren Jarl Karlsson till Smålandsposten.

Annons

Kvinnan blev inte träffad av lastbil eller bil och kunde följa med ambulansen hem oskadd. Lastbilsföraren klarade sig också utan skador, men de två inblandade blev chockade av händelsen.

Vägen kommer att stängas av igen senare under dagen när lastbilen ska bärgas. Det arbetet inleddes vid 14-tiden och beräknas vara klart först vid 18-tiden.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons