Annons

Inga nyårsmottagningar hos biskopen och på residenset

Växjö • Publicerad 17 december 2020
Det blir inget nyårskaffe hos biskopen vid årsskiftet.
Det blir inget nyårskaffe hos biskopen vid årsskiftet.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Sedan många år tillbaka bjuder biskopsparet in till biskopsgården och landshövdingeparet in till residenset för traditionellt nyårskaffe. I år måste de två mottagningarna pausa. Anlednignen är förstås den pågående pandemin.

– Det är tråkigt att behöva ställa in något som betyder mycket för många. Att få komma till residenset och äta ostkaka har upplevts som en glädjestund för många. Jag ser fram emot att öppna upp residenset igen för olika tillställningar så snart vi har fått bukt med smittspridningen. Jag hoppas verkligen att kunna bjuda på ostkaka igen på nyårsdagen 2022, säger landshövding Maria Arnholm.

– Jag är också ledsen över att läget är som det är och att vi tvingas ställa in vår årliga tradition, som många ser fram emot. Jag hoppas innerligt att det kommande året blir en vändning för pandemin så att vi åter kan träffas och uppleva gemenskap, säger biskop Fredrik Modéus.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons