Annons

Ingen polisutredning om sabotaget

Åryd • Publicerad 1 april 2019
Foto: Lars-Göran Rydqvist

I mitten av mars ska någon eller några ha saboterat dammanläggningen vid Masugnen i Åryd. Låsen till dammluckorna bröts upp och luckorna stängdes, vilket gjorde att kanalen och en damm torrlades.

Skadegörelsen förblir dock ouppklarad. Enligt Smålandsposten har polisen inte inlett någon förundersökning eftersom brott inte går att utreda. Trots att en representant från kommunen berättat att ett spett och en kofot hittats på platsen.

– De har rapporterat att någon hittat verktygen som de tror användes vid skadegörelsen. Det förändrade inte situationen för någon förundersökning har inte inletts. Det är tyvärr omöjligt att utreda när det inte finns några spår, inga observationer eller någon som hört av sig. Det förändras om någon hör av sig och lämnar upplysningar. Då tittar vi på det igen, säger Robert Loeffel, polisens presstalesman i Region Syd, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons