Annons

Initiativet till Växjö

Växjö • Publicerad 22 oktober 2018
Foto: Nadia Hagberg

Under veckan sjösätts Backa, ett initiativet mot sexuella kränkningar i skolan. Bakom initiativet står Sveriges Elevkårer, Sveriges Elevråd, Sveriges elevråd - SVEA, Sveriges Skolledarförbund och Lärarförbundet Skolledare. Initiativet inleds med starten på en utbildningsturné. Den 22 november kommer turnén till Växjö.

Under turnén får elever, skolledare och annan skolpersonal utbildning och verktyg för att bättre kunna motverka och hantera sexuella kränkningar som sker i skolan.

— Utbildningsturnén som vi inleder med är startskottet för något mycket större, en svensk skola där trygghet präglar hela skoltiden så att alla som vistas där kan fokusera på det som verkligen är viktigt, nämligen utbildning, kunskap och utveckling, säger Lina Hultqvist, ordförande för Sveriges Elevkårer och talesperson för Backa.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons