Annons

Insändare: ”Det kommer bli bra”

Insändare från Martina Forsberg (S), 2:e vice ordförande i utbildningsnämnden
Växjö • Publicerad 9 juni 2020
Detta är en insändare i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Martina Forsberg (S), 2:e vice ordförande i utbildningsnämnden
Martina Forsberg (S), 2:e vice ordförande i utbildningsnämndenFoto: Socialdemokraterna

Det har varit en ovanlig vår och försommar men en del saker är precis som vanligt. Syrenerna blommar och naturen visar upp sig från sin bästa sida. Det är också då det brukar vara skolavslutning, så även i år. Sista skoldagen är, liksom den första, alltid speciell. Detta år blir kanske inte avslutningen som vi hade tänkt, men det är ändå en alldeles särskild dag, framför allt för dem som slutar nian.

Grundskolan är avklarad och för många stundar ett sommarlov innan det är dags att ta itu med gymnasiet. Vi vet att en gymnasieexamen är den bästa grunden för möjlighet till arbete och självförsörjning. Därför är det viktigt att alla som slutar årskurs nio är behöriga till gymnasieskolan.

Annons

Socialdemokraterna är övertygade om att alla lärare och elever gör sitt allra bästa för att så många som möjligt ska sluta nian med fullständiga betyg. Ibland lyckas det inte och då finns sommarskolan som en ytterligare möjlighet att få de sista godkända betygen. Därför är vi glada över att den socialdemokratiskt ledda regeringen skjuter till 120 miljoner till lovskola för att ge eleverna större möjligheter att nå kunskapskraven. Lärare och elever måste få bästa tänkbara förutsättningar för att kunna klara sin uppgift. Växjös blågröna majoritet förmår inte styra skolan i rätt riktning. Det oroar oss. Fler lärare ska vilja arbeta i Växjö kommun och fler elever ska sluta grundskolan med betyg i alla ämnen.

Vi hoppas att alla lärare får ett skönt och välförtjänt sommarlov. För de elever som slutar grundskolan finns många möjligheter. Att välja gymnasieprogram och gymnasieskola kan kännas som ett livsavgörande beslut men livet är fullt av val och det går att välja om senare i livet. Det viktigaste är att du går gymnasiet. Vi citerar gärna Laleh ”Det kommer bli bra!”

Martina Forsberg (S), 2:e vice ordförande i utbildningsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons