Annons

Inställda operationer i Region Kronoberg

Växjö • Publicerad 17 mars 2020
Växjö lasarett
Växjö lasarettFoto: Mimmi Kungberg

Region Kronoberg har beslutat att ställa in planerade operation som inte är nödvändiga på grund av hög sjukfrånvaro i flera verksamheter på sjukhusen.

De icke nödvändiga operationerna ställs in under veckan, med undantag för ögonoperationer samt endoskopier. Mammografiundersökningarna ställs in under veckorna 12-14.

Annons

– Det är många som är hemma och är sjuka. Den personal som är på plats behövs för de akuta flödena, säger Rickard Claesson, biträdande sjukhuschef.

En del annan verksamhet är också inställd, som gruppaktiviteter inom primärvård och rehabilitering samt drop in-mottagning på vårdcentralerna,

Personal på sjukhusen kommer att börja provtas för covid-19 för att minska sjukfrånvaron i vården. En medarbetare i vården med en lättare förkylning som egentligen skulle kunna arbeta har då möjlighet att gå tillbaka i arbete tidigare efter ett negativt prov och slippa vänta tills besvären släppt och två dagar till.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons