Annons

Internationell konferens till Växjö

Publicerad 4 maj 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Nätverket EFCF, European Federation of City Farms, årliga konferens kommer till Växjö och MAT2016. Nätverket arbetar för en hållbar utveckling och ger människor möjlighet att komma i kontakt med såväl djur som miljö och natur.

– Det känns spännande att man förlägger denna konferens till Växjö. Det blir därmed ytterligare ett internationellt evenemang i samband med MAT2016 och vi kommer att visa upp både stadsodling, nya företag inom mathantverk och den höga gastronomiska nivån i Matlandethuvudstaden, säger Thomas Karlsson, näringslivschef Växjö kommun.

I september kommer ungefär 70 deltagare från ett tiotal länder för att lära sig om stadsodling och djurhållning i staden. De ska bland annat besöka 4H-gårdar, gå på stadsodlingsfestival och ha workshop med urbana odlare, skriver MatSmåland på sin hemsida.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons