Annons

Intervallet mellan dos 1 och 2 minskas i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 9 augusti 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Från och med tisdagen den 10 augusti minskar Region Kronoberg intervallet mellan vaccindos 1 och 2 för covid-19. Tidigare var regionen haft ett intervall om cirka sju veckor mellan vaccindoserna, men nu minskas det till cirka fem veckor.

Det har varit flera veckor med ett lägre bokningstryck. Det gör att vaccinationsplatserna har kvar vaccin i lager, vilket gör det möjligt att korta dosintervallet. På så sätt kan fler personer fullvaccineras snabbare.

Annons

– De vaccin som används är rekommenderade med ett dosintervall mellan 5-7 veckor och ger lika gott skydd oavsett vilket dosintervall som används, säger Annika Tigerhielm, vaccinsamordnare.

De som bokar in tid för vaccination från och med tisdag kommer därför att erbjudas dos 2 efter cirka fem veckor. De som redan har fått dos 1 och har en tid bokad för dos 2 berörs inte av ändringen utan ska gå på sin inbokade tid.

Det finns gott om tider för vaccination i hela Kronobergs län. Men antalet vaccinationsplatser kommer att bli färre under hösten eftersom ett antal leverantörer avslutar sitt uppdrag med vaccinationer mot covid-19 i september.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons