Annons

Investerare misstänks för grovt insiderbrott

Kronoberg • Publicerad 26 december 2023
Lagbok.
Lagbok.Foto: MAXIM THORE

En man bosatt i Kronobergs län misstänks för grovt insiderbrott. Dagen efter att han som investerare fick insiderinformation i ett bioteknikföretag började han själv sälja aktier i bolaget.

Mannen har tidigare investerat i aktier och som mest var hans portfölj värd 60 miljoner kronor. När han i augusti förra året fick insiderinformation om att bolaget i närtid planerade en företrädesemission samt villkoren sålde han aktier för över 900 000 kronor.

Annons

– Det jag vill poängtera är att jag har sålt dessa grejer och jag skulle inte ha sålt. När det står uppsåt så är det inte med uppsåt. Det är klantigt gjort, har den brottsmisstänkte investerarens sagt i polisförhör.

Mannen misstänks för grovt insiderbrott med hänsyn till hans ställning och förtroende som emissionsgarant i företrädesemission­en. Som garant åtog han sig att gå in och säkerställa att emissionen blev fulltecknad om andra investerare valde att inte teckna sig för aktierna.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons