Annons

Irena Pozar från Växjö prisad som Årets röst

Växjö • Publicerad 9 mars 2021
Irena Pozar.
Irena Pozar.Foto: Angelica Soderberg, VeckoRevyn

Varje år delar SelmaStories ut två pris i samband med Internationella kvinnodagen, Årets Selma 2021 och Årets röst.

Växjöbördiga Irena Pozar, som är chefredaktör på Veckorevyn och krönikör för Expressen, får priset Årets röst.

Annons

– Jag är verkligen privilegierad som får använda min röst på så stora plattformar. Det är inte alltid enkelt att vara en röst som ung kvinnlig journalist, men priset är ett kvitto på att den hörs och betyder något. Det är fint, säger Irena Pozar i en intervju med SelmaStories.

Priset består av en prissumma på 10 000 kronor, ett diplom samt en gåva skapad av en feministisk konstnär eller konsthantverkare.

Motivering: "Med ett rikt röstomfång som rymmer både dur och moll har hon hittat ett unikt tilltal. Hon räds inte att varva djup och yta – aldrig antingen eller, alltid både och. Under hennes ledarskap har ett av Sveriges mest välkända varumärken tagit ett stort kliv upp på relevansstegen och blivit en viktig informationskälla för den kunskapstörstande yngre generationen. Med en klartänkt, underhållande och angelägen retorik använder hon sina plattformar för att förändra normer, krossa fördomar och inspirera unga kvinnor till att drömma stort. Till en feministisk virtuos med full tonträff”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons