Annons

Irriterat hos Växjö & Co när kommunen vill lämna

Växjö • Publicerad 8 juni 2019
Fredrik Sandberg, Monica Carlsson, Helen Bäckstedt och Göran Ivarsson i Växjö & Co.
Fredrik Sandberg, Monica Carlsson, Helen Bäckstedt och Göran Ivarsson i Växjö & Co.Foto: URBAN NILSSON

På onsdag ska kommunfullmäktige i Växjö behandla budgeten. I förslaget kan man läs att Växjo kommun inte längre ska ”äga eller driva” Växjö & Co. Förslaget kommer som en överraskning för styrelsen i företaget som samlar besöksnäringen i Växjö och Alvesta kommun.

– Vi förstår över huvud taget inte var det här kommer från. Det är en sak att säga att det ska vara kostnadsbesparingar. Men det här är ingen kostnadsbesparing, det är att plocka bort intäkter, säger Monica Carlsson, vd på PM Hotel och styrelseledamot i Växjö & Co till Smålandsposten.

Överraskade och irriterade är också Göran Ivarsson, vd på Quality Hotel Royal Corner, Fredrik Sandberg, försäljningschef på Växjö Lakers och Helen Bäckstedt, platschef på Växjös Elitehotell. Läs mer om deras synpunkter via länken nedan.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons