Annons

Italiensk matglädje på Karl-Oskardagarna

Växjö • Publicerad 14 augusti 2019

Årets Karl-Oskardagar får en extra stor smak av Italien. Delar av Västra Esplanaden förvandlas nämligen till matmarknad när The Italian Village kommer på besök.

– Det blir klassiska italienska rätter och tillbehör som exempelvis oliver och soltorkade tomater, berättar Jesper Rosenlind, projektledare för Karl-Oskardagarna.

Annons

Karl Oskardagarna bjuder som alltid på en spännande mångfald av smak- och doftupplevelser när det serveras mat från olika delar av världen.

I år blir det ett extra stort italienskt inslag när Växjö för första gången gästas av The Italian Village, en ambulerande italiensk matmarknad med visionen att sprida den italienska matkulturen. De kommer ha sina tält på Västra Esplanaden i centrala Växjö med start från torsdagen.

– Sträckningen blir från Storgatan bort mot Biblioteksgatan.

Besökarna kan ta del av klassiska italienska maträtter och även upptäcka nya favoriter. Räkna med mycket pastasåser, oliver och soltorkade tomater.

– Förutom servering blir det också försäljning av tillbehör. Besökarna kan se fram mot äkta italiensk matglädje.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons