unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

IVO riktar kritik mot regionens coronavård

Genrebild.
Genrebild.
Foto: Jonas Engman

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, riktar kritik mot Region Kronoberg på grund av vårdbrister av coronasjuka äldre.

Samtliga landets regioner kritiseras av IVO. I Region Kronoberg handlar kritiken om att en del äldre som bor på särskilt boende i inledningen av pandemin inte fått vård och behandling utifrån den enskildes behov vid misstänkt eller konstaterad covid-19.

Dessutom finns det brister i primärvårdens patientjournaler vilket gör det svårt att följa vården och behandlingen till äldre som bor på särskilt boende som haft misstänkt eller konstaterad smitta av covid-19.

– Vi välkomnar den här viktiga granskningen av vården på äldreboenden. Vi kommer nu titta närmare på resultaten för vår region och arbeta vidare med dem. Många förbättringar har redan genomförts sedan inledning av pandemin, säger Roger O Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Region Kronoberg ska svara IVO senast den 15 januari och då redovisa åtgärder för att komma till rätta med bristerna.