Annons

Ja till champagnefrukost i Växjö

Växjö • Publicerad 23 april 2020 • Uppdaterad 24 april 2020
.
.Foto: MATHILDA AHLBERG

PM & Vänner får tummen upp av politikerna att börja med champagnefrukost. Detta trots att alkoholhandläggarna föreslagit att politikerna ska säga nej med hänvisning till att regelverket i den nuvarande alkohollagstiftningen inte ger utrymme för det.

Alkoholhandläggarna har menat att ett utökat alkoholtillstånd skulle göra att alkohol får serveras nästa dygnet runt och att frukostmenyn inte är tillräcklig. Partierna i Blågröna Växjö och Socialdemokraterna säger ja till ansökan.

Annons

– Jag ser positivt på frågan. Att man kan ha den här möjligheten är i linje med att Växjö är en växande och en allt mer internationell stad. Där lagen ger utrymme för tolkning har vi valt att ha en tillåtande tillämpning. PM är en skötsam tillståndshavare och kommer att kunna göra detta ansvarsfullt, har Oliver Rosengren (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd, tidigare sagt till Smålandsposten.

– Jag är positiv till att PM ska få det här tillståndet. Jag tycker att det här är bra för Växjö. Min bedömning är att det är okej, enligt alkohollagen, säger Tomas Thornell (S), andre vice ordförande i nämnden för arbete och välfärd, till Smålandsposten.

PM och Vänners ansökan handlar om tillstånd att servera mousserande till frukost med start klockan 06.30. Den 29 april tas det formella beslutet i nämnden för arbete och välfärd.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons