Annons

"Jag trodde en bomb exploderat"

Publicerad 21 juli 2017
Foto: Privat
Foto: Privat

– Vi vaknade av en kraftig smäll och kraftiga rörelser. Jag trodde en bomb exploderat, ljudet var så otroligt starkt. Strömmen gick och allt blev helt svart.

Växjöbon Anna Maria Lingmerth och hennes familj med två barn befinner söder om Bodrum i Turkiet där de har utsikt över Kos. Även de kände av nattens jordskalv som skadat ett hundratal människor och där två människor uppges ha omkommit.

Annons

– Vi satt i bilarna hela natten på helspänn och kände de kommande efterskalven. Allt var kolsvart. Frågan var, skulle vi stanna häruppe eller åka till närmaste stad? Barn var rädda och grät. Först på morgonen gick vi upp till huset och la oss, fortfarande kom det några efterskalv som gjorde att vi rusade ut men nu har det lugnat sig, skriver Anna Maria Lingmerth till VXOnews.

Förutom en stukning när familjen flydde ut ur huset är de alla oskadda.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons