Annons

Jägare sköt kamrat – slipper åtal

Växjö • Publicerad 15 januari 2020
Foto: Carl Carlert

Den 29 augusti förra året var jägare ute på vildsvinsjakt i Hollstorp, öster om Växjö. I samband med att de upptäckte vildsvinen ska en jägare ha råkat skjuta en kamrat i höger lår.

Nu rapporterar Smålandsposten om att det inte blir något åtal mot jägaren. Utredningen visar bland annat att de två jägarna rört sig i olika riktningar och att den skottskadade fortsatte framåt i mörkret efter att vildsvinen upptäckts.

Annons

– Jag har gjort en samlad bedömning av situationen. Det har inte gått att fastställa att han som sköt var oaktsam på ett sådant sätt att han skulle dömas, säger åklagare Bo Albrektsson till Smålandsposten.

Jägaren var tidigare misstänkt för grovt vållande till kroppsskada. Den skjutne mannen fördes till sjukhus och opererades för omfattande mjukdelsskador och en lårbensfraktur.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons