Annons

Jaktlag samarbetar - siktar på vildsvin

Växjö • Publicerad 11 januari 2020

Genrebild.
Genrebild.Foto: Anna Borg

Under lördagen kan flera jägare, vilt och hundar röra sig längs vägarna runt Åryd. Fem jaktlag ordnar en stor vildsvinsjakt mellan Risinge vägskäl ned till Gåtahult, söder om väg 25, skriver Smålandsposten.

Annons

Jaktlagens mål med dagen är att skjuta av fler vildsvin. Det är i ett försök att hålla ned vildsvinstammen som har ökat.

– Det är inte så farligt i våra områden, vi har lyckats hålla stammen något sånär i schack. Vi är inte utsatta för samma problem som på vissa andra platser, där de går in i trädgårdar och så. Orsaken till att de gör det beror ofta på att man skjutit väck fel djur. Man ska alltid försöka undvika att skjuta suggan, det är hon som bestämmer i församlingen. Utan suggan blir det anarki i stammen och då går de till stället där käket är lättast att nå, säger Anders Hasselgren som är ordförande i älgskötselområdet till Smålandsposten.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons