Annons

Järnvägsbro lyfts på plats – tågtrafiken stängs av

Växjö • Publicerad 10 november 2020
Den nya tunneln under järnvägen byggs i höjd med Burger King på I ll-området. Arkivfoto
Den nya tunneln under järnvägen byggs i höjd med Burger King på I ll-området. Arkivfoto

Trafikverket och Växjö kommun arbetar med att förbereda vägar för nya bostadsområdet Bäckaslöv. Under veckan ska en järnvägsbro lyftas på plats och det innebär att tågtrafiken stängs av mellan Växjö och Alvesta.

Det är en ny järnvägsbro med vägpassage för biltrafik undertill samt gång- och cykelväg till och från området.

Annons

När järnvägsbron som under året byggts bredvid järnvägen ska lyftas på plats är det stopp för tågtrafiken fram till den 16 november.

– Vi har förberett så mycket som möjligt, nu kommer det vara några intensiva dygn. Det är ett komplicerat arbete där entreprenören Skanska först måste schakta och spränga för att göra en öppning i banvallen. Sedan ska den 1600 ton tunga bron lyftas på plats med stor precision. 16 november ska tågen rulla igen och då ska allt vara klart, säger Matilda Virefjäll, projektledare på Trafikverket.

Arbetet med järnvägsbron påverkar Krösatågen, Öresundståg och SJ-tåg mellan Växjö och Alvesta, samt mellan Växjö och Gemla. Tågen däremellan ersätts med bussar och det kommer därför ta längre tid än vanligt att resa under de dagar som arbetet pågår. Både från Växjö och Alvesta kommer ersättningsbussar att avgå var 20:e minut.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons