Annons

Jättebygget beräknas bli betydligt dyrare

Lammhult • Publicerad 12 juni 2019
Foto: Växjö kommun

Inom några veckor ska Växjö kommun fatta beslut om en ny skola i Lammhult. Skolan har varit i behov av en omfattande upprustning i många år.

Kommunen tog fram skisser på en modern F-9-skola för två år sedan med en prislapp beräknad till omkring 170 miljoner kronor, utan den planerade sporthallen och biblioteket. Nu har skisserna omarbetats och nya kalkyler tagits fram. Den beräknade investeringskostnaden har därmed också ändras.

Annons

Enligt Smålandsposten beräknas skola inklusive kök kosta omkring 250 miljoner. Med en ny sporthall och bibliotek är den preliminära prislappen 327 miljoner. Anledningar till att bygget blivit betydligt dyrare är bland annat att byggnaden måste utformas på ett annorlunda sätt på grund av tomten och byggkostnaderna bedöms ha ökat med 30 procent på två år.

– Det är olyckligt men det är inte riktigt sådant vi rår över. Vi har tittat på vad barnen behöver och skolan i Lammhult behöver en uppfräschning som vi räknar med ska hålla i väldigt många år framöver, säger Marie Hallsten-Eriksson, fastighetskoordinator på Växjö kommun, till Smålandsposten.

Byggstart kan ske i slutet av året.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons