Annons

Jättebygget i centrala Växjö stoppas

Växjö • Publicerad 5 februari 2019
Foto: LBE Arkitekt AB Växjö

APP Properties och Vöfab har planerat att bygga ett nytt bostadskvarteret med 350 lägenheter och ett parkeringshus med 800 bilplatser och 800 cykelplatser längs järnvägen bakom polishuset i centrala Växjö. En av byggnaderna som planerats för bostäder är ett 20-våningshus.

Planerna har sågats av grannarna och enligt Smålandsposten säger även politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott nej till jättebygget så länge detaljplanen är utformad som idag. Hundratals synpunkter har kommit in till stadsbyggnadskontoret.

Annons

Enligt den avsiktsförklaring som godkändes förra hösten planerades 800 p-platser och runt 160 bostäder. När nya planerna presenterades hade antalet bostäder mer än fördubblats.

– En så stor exploatering tror jag inte vi har någon annan stans i Växjö. Gå hem och gör läxan igen så får vi ta en diskussion fram över, säger Anna Tenje (M) till Smålandsposten.

Läs fler kritiska röster här:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons