Annons

Jättebygget i Växjö ändras

Växjö • Publicerad 30 november 2019
I det ursprungliga detaljplaneförslaget fanns ett 20-våningshus med, längst till höger på bilden.
I det ursprungliga detaljplaneförslaget fanns ett 20-våningshus med, längst till höger på bilden.Foto: LBE Arkitekt AB Växjö

I flera år har det funnits planer på att exploatera kvarteret Fabriken, som ligger mellan polishuset och järnvägsspåren i Växjö. Växjö kommun har tillsammans med APP Properties i Växjö lagt fram en plan på 350 nya bostäder samt ett parkeringshus med plats för cirka 800 bilar. I det ursprungliga detaljplaneförslaget fanns bland annat ett 20 våningar högt bostadshus med.

Planerna har mötts av skarp kritik från grannar i området, länsstyrelsen och kommunstyrelsen. Därför har stadsbyggnadskontoret arbetat om sitt förslag. I det nya förslaget, som ska granskas innan politiska beslut, finns 20-våningshuset inte med. 350 bostäder har i den nya detaljplanen blivit omkring 110 lägenheter och parkeringshuset föreslås, till skillnad från ursprungsplanen, byggas separat.

Så här kan bebyggelsen i kvarteret Fabriken utformas.
Så här kan bebyggelsen i kvarteret Fabriken utformas.Foto: LBE Arkitekt AB Växjö

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons