Annons

Jättebygget i Växjö blir dyrare

Växjö • Publicerad 16 april 2019
Foto: Sweco/Skanska

Planerna för Växjös nya kommunhus och station har kritiserats för att vara för dyrt. Den tidigare prognosen visade att bygget skulle kosta 713 miljoner kronor. Nu har kostnaderna ökat med 65 miljoner, till 778 miljoner kronor, skriver Smålandsposten.

Den största delen av kostnadsökningen gäller de nya fasaderna på byggnaden. Enligt prognosen handlar det om 30 miljoner kronor. Det är också tio miljoner kronor i kostnader för ökad säkerhet och tillgänglighet i huset, mer träbyggnation och mer belysning. Dessutom är det ett tillägg på 10,5 miljoner kronor för ett garage till bland annat kommunens bil-pool.

Annons

– Vi får se över dessa kostnader noga och värdera dem. Viktigt att poängtera nu är att detta är en prognos och att vi kommer att jobba med alla kostnadsposter och intäktsmöjligheter oerhört noga. Min målsättning är att förbättra prognosen och därmed kostnadsbilden, skriver kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) i ett sms till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons