Annons

Jättebygget i Växjö försenas

Växjö • Publicerad 22 november 2019
Foto: ARKITEKTBOLAGET

Det finns stora planer på ett nytt Dalbo centrum. Projektet, som är uppdelat i tre etapper, handlar bland annat om att riva i stort sett hela nuvarande centrumet och ge plats åt 400 bostäder, lokaler för handel och ett särskilt boende. Enligt detaljplanen kan det bli ett höghus på 16 våningar. Den första etappen skulle ha inletts under 2019 men nu har byggstarten flyttats fram till 2020.

– Vi håller på att rita på en bygglovshandling och föra dialog med byggare så jag hoppas att vi kan skicka in en bygglovsansökan efter årsskiftet. Så kanske blir det byggstart framåt våren, säger Johan Nielsen, vd på P&E fastighetspartner, till Smålandsposten.

Den första etappen är vid parkeringen mellan Dalbo torg och Mörners väg. Det ska byggas en livsmedelsbutik i bottenvåningen och 60 bostäder ovanpå.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons