Annons

Jättebygget i Växjö står klart

Växjö • Publicerad 8 oktober 2018
Foto: MTA Bygg och Anläggning

Postnords nya jätteterminal i Öjaby är klar. Pakethanteringen ska pågå dygnet runt och omkring 400 personer kommer att ha terminalen som sin arbetsplats, bland annat företagets brevbärare och chaufförer.

– Postnord växer inom logistik, och Växjöterminalen är av de investeringar i infrastruktur som vi gör för att skapa förutsättningar att hantera de nya volymerna på ett effektivt sätt. Vi ska finnas där och möta de behov kunderna har, nu och i framtiden, och den nya terminalen blir en viktig pusselbit i detta, säger Jörgen Olin, regionchef vid Postnord, i ett pressmeddelande enligt Smålandsposten.

Terminalen är ungefär 17 000 kvadratmeter stor och utrustad med en maskin som kan sortera upp till 11 000 paket i timmen. Under sommaren har 150 personer nyrekryterats.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons