Annons

Jättebygget väntas bli billigare

Växjö • Publicerad 24 mars 2020
Foto: Sweco/Skanska

Växjös nya station och kommunhus ser ut att bli billigare än den förra prognosen. Den nya prognosen visar en minskat kostnad och att Skanskas och Vöfabs prognosen stämmer mer överens med varandra. Prognoserna visar på minskade kostnader på flera miljoner kronor.

Från Skanskas första prognos 2019 har kostnaden gått från 649 miljoner till 626,5 miljoner kronor. Även Vöfabs prognos har ändrats från 636 miljoner till 626 miljoner kronor.

Annons

– Vi arbetar intensivt för att minska på de kostnader som vi kan och det är glädjande att det syns i prognosen som har minskat med 10 miljoner jämfört med prognos 1 för 2019. Samtliga incitamentsposter visar på positiva kostnadsförändringar och Skanska har i prognosen nått takvärdet för sin del av incitamentsutfallet. De besparingar som görs utöver takvärdet tillfaller nu Vöfab, säger Tony Söderena, projektledare på Vöfab.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons