Annons

Jättekedjan öppnar i Växjö

Växjö • Publicerad 21 maj 2019
Foto: Olof Elfverson

XL-Bygg har över 130 butiker i Sverige, varav flera i Kronobergs län. Nästa år ska kedjan också etablera sig i Växjö.

På Lenhovdavägen, bredvid Qstar-macken, planeras en 3 000 kvadratmeter stor butik med drive-in. Fastighetsbolaget Alhansa har precis skickat in ansökan om bygglov till kommunen.

Annons

– Vi räknar med en öppning under senvåren eller sommaren 2020. Tomten är attraktiv, både geografiskt och skyltläget. Det känns helt rätt med en bygghandel i den delen av Växjö, säger Lars Håkansson, vd för Alhansa Fastigheter.

Fastigheten ligger i närheten av växande industri- och handelsområdet Norremark, något som är positivt enligt Lars Håkansson .

– Om det fortsätter att växa kommer byggföretagen kunna bli kunder och boende i stadsdelarna runt omkring kommer inte att behöva åka över hela stan för att handla sina varor.

Alhansa Fastigheter har köpt tomten av Växjö kommun. Redan nu har träd börjat fällas och mätningar för den nya byggnaden genomförts.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons