Annons

Jättevaruhus byggs i Växjö – ger 150 nya jobb

Växjö • Publicerad 2 oktober 2020

Bauhaus ska etablera sig på handelsområdet Norremark i Växjö. Etableringen omfattar runt 150 nya arbetstillfällen enligt Växjöföretaget APP Fastigheter som har tecknat hyresavtalet med byggvarujätten. Det blir ett ungefär 13 000 kvadratmeter stort varuhus.

– Växjö är en tillväxtstad där vi vill etablera oss. Bauhaus är marknadsledande inom byggvaruhandeln i Sverige och vi ser Växjö som en intressant marknad för vår fortsatta expansion, säger Johan Saxne, Marknadsdirektör på Bauhaus Sverige.

Annons

Byggnationen beräknas ta ett år och investeringen uppgår till cirka 200 miljoner kronor.

– Det är fantastiskt kul att vi har kommit i mål med BAUHAUS. Det har varit en lång process och vi har arbetat tillsammans i nästan ett år innan vi hittade den bästa lösningen. Vi välkomnar Bauhaus till Växjö vilket kommer stärka Växjö som handelsort, säger Håkan Bengtsson, vice vd på APP Fastigheter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons