Annons

Jobbvecka arrangeras i Växjö

Växjö • Publicerad 3 februari 2020
Oliver Rosengren
Oliver RosengrenFoto: Filip Sjöfors

Under veckan arrangeras Växjölöftets jobbvecka, där arbetsgivare, Växjö kommun och Arbetsförmedlingen anordnar mässor, seminarier och expertpaneler runt om i Växjö. Syftet är att skapa insatser utifrån ett kompetensförsörjningsperspektiv med målet att öka jobbmatchningen och pressa tillbaka Växjös utanförskap, skriver Växjö kommun i ett pressmeddelande.

– Jobbveckan är en viktig vecka inom ramen för Växjölöftet där målet är att matcha tillgänglig arbetskraft med arbetsmarknadens behov. Vi vet att många får jobberbjudande eller söker utbildningar som resultat av veckan, säger Oliver Rosengren, kommunalråd och ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Annons

Tidigare år har en stor mässa anordnats. Nu har det omvandlats till mindre mötesplatser på fler adresser för att skapa en närmare kontakt mellan arbetsgivare och arbetssökande. De företag som deltar bidrar med praktikplatser, nätverk eller jobb.

– Även om vi inte har möjligheten att samla alla på ett och samma ställe i år så har vi en stor bredd på aktiviteterna, allt från expertpanel där företagare kan få tips och råd till utbildningsmässa där olika utbildningsföretag visar upp sig, säger Peter Andersson, arbetsförmedlingschef Arbetsförmedlingen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons