Kafé de luxe stänger nattklubben tillfälligt

Foto: Thea Karlsson

Nya restriktioner sätter stopp för barhäng och servering över disk och endast bordsservering är tillåten. Det gör att Kafé de luxe i Växjö gör flera förändringar. I princip hela personalen är permitterad och Växjörestaurangen tvingas ta till fler åtgärder efter de nya restriktionerna för restauranger, barer och kaféer. Bland annat lägger de ner nattklubben tillfälligt.

– Det lustiga i det hela är att först kommer det coronariktlinjer som gör att folk inte går på restaurang och vi måste permittera personal. Det som sägs nu, att all servering ska ske vid borden, innebär att vi plötsligt behöver en massa personal igen. Det blir en hopplös lönsamhetssituation, är vi rädda. Nattklubb och konserter kommer vi lägga ner redan till helgen, säger Nils Hector, delägare på Kafé de luxe, till Smålandsposten.

De kommer att fortsätta ha öppet till klockan 02 både fredag och lördag. Dessutom ska källaren på Kafé de luxe möbleras om för att gästerna ska kunna sitta där och beställa från borden. Kafé de luxe håller också på att ta fram ett nytt system där gästerna kan göra sina beställningar via en app på Villa och Trädgård de luxe.

Läs mer

Coronavirus

Coronapatient inlagd på sjukhus

Sex nya fall av covid-19.

Nyheter

Färre bostadsrätter säljs – priser ökar i länet

I Växjö har priserna dock sjunkit.

Nyheter

Risk för höga temperaturer

Kan innebära en ökad påfrestning på kroppen.

Nyheter

Romansbedragare lurade äldre kvinna på uppemot en miljon

De inledde en relation på nätet – sedan lurades kvinnan av mannen.

Nyheter

Brand i lägenhet i Växjö

Larm om brand i flerfamiljshus.

Nyheter

Ung cyklist i krock med bil

Förare misstänks för brott