Annons

Kaffe för Växjös eldsjälar

Kaffe är som bekant både gott och uppiggande. Nu kan man dessutom köpa det särskilda Karl Oskar-kaffet där fem kronor för varje kopp/mugg går till priset Årets Eldsjäl i Växjö kommun.
– Priset vill lyfta fram alla de fantastiska ideella insatser som görs, berättar Karl Oskar-dagarnas projektledare Jesper Rosenlind.
Växjö • Publicerad 15 augusti 2019
Shahram Soltani
Shahram SoltaniFoto: David Färdigh

Karl Oskar-kaffet kan köpas på kaféer och barer runt om i Växjö inför och i samband med Karl Oskar-dagarna. Varje köpt mugg generar fem kronor till det pris som instiftat för att hylla och uppmuntra eldsjälarna i Växjö kommun.

– Det handlar om att stötta eldsjälarna och främja det imponerande arbete för mångfald och gemenskap som görs runt om i Växjö.

Annons

I fjol tilldelades priset Annika Hallquist, som belönades för sina insatser i föreningslivet i Lammhult. Vem som blir Årets Eldsjäl avslöjas på den stora scenen på Stortorget i samband med VXO News-festival under lördagen.

Eldsjälspriset och Karl Oskar-kaffet har fått ett positivt och varmt mottagande från Växjöborna konstaterar Shahram Soltani, som säljer Karl Oskar-kaffet på Oas Roastery i Bländapassagen.

– Jag gillar idén. Det är ett mycket bra initiativ!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons