Annons

Kampanj samlade in 3,8 miljoner kronor

Växjö • Publicerad 11 februari 2019
Foto: Oscar Appelgren

Svenska kyrkan hade en julkampanj, ”En flicka är född”, för att uppmärksamma kampen för flickors rättigheter. Totalt samlade Växjö stift in 3,8 miljoner kronor till kyrkans internationella arbete.

Den insamlade summan motsvarar nästan 9 kronor per medlem i stiftet, vilket är näst mest i hela landet. Totalt i Sverige samlades 39,4 miljoner kronor in under kampanjen.

Annons

- Kampanjen gav ju ett otroligt bra resultat. Ett stort tack till alla som bidrog. Detta kommer att göra skillnad för många flickor världen över, säger Åsa Hedman, kontaktperson i Växjö stift för samordnare i det internationella arbetet, i ett pressmeddelande.

Pengarna kommer bland annat att användas till att stötta Svenska kyrkans lokala partners att genomföra riktade utbildningar, hälsoprojekt och stödinsatser till familjer i utsatthet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons