Annons

Kända byggnaden i Växjö ska rivas

Växjö • Publicerad 13 november 2018
Arkivbild
ArkivbildFoto: Lena Gunnarsson

För snart tre år sedan köpte Växjöföretag APP fastigheten där Quality Hotel tidigare har haft sin verksamhet. Fastigheten på Sandviksvägen 1 vid Fagrabäcksrondellen kostade 7.8 miljoner kronor.

Efter att hotellet stängde har fastigheten varit ett asylboende men snart ska byggnaden rivas för att ge plats för nya bostäder.

Annons

– Vår plan är att under året lämna in en ansökan om rivningslov till Växjö kommun. Sedan blir det rivning när alla hyresgäster avflyttat. Någon gång, säg mars eller april, kan det lämnas in ett bygglov. Förhoppningsvis har vi ett lagakraftvunnet bygglov under sommaren. Därefter kan vi komma igång, säger Henrik Swahn, vd för APP Properties, till Smålandsposten.

Förutom den tomma hotellbyggnaden finns det några hyresgäster kvar i mindre lokaler, bland annat en frisör. De ska alla ha flyttat under det första halvåret 2019.

Läs mer om planerna för området nedan.

Tidigare skiss över området.
Tidigare skiss över området.Foto: LBE Arkitekt
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons