Annons

Kända företaget förvärvar bolag

Gemla • Publicerad 22 februari 2021
Jonas Aronsson.
Jonas Aronsson.Foto: Pressbild

Micki, med säte i Gemla i Växjö kommun, förvärvar Rubens Barn och breddar därmed sin portfölj av populära dockvarumärken.

– Vi har ambitionen att växa inom kategorin dockor och Rubens Barns fina varumärken, värderingar och kärnvärden stämmer väl överens med Mickis. Dess unika, handgjorda mjuka tygdockor av hög kvalitet känns helt rätt för att förstärka och komplettera vår portfölj, säger Jonas Aronsson, vd för Micki Leksaker AB.

Annons

Micki tar över verksamheten den 1 april. Rubens barn kommer att drivas vidare i nuvarande form och målet är att förverkliga båda företagens tydliga tillväxtstrategi.

– Vi har stora ambitioner inom pedagogiska och hållbara leksaker. Med vår gemensamma värdegrund och med Mickis rika historik och erfarenhet så kommer vi kunna nå våra mål snabbare tillsammans. Vi ser fram emot detta nya och spännande kapitel av Rubens Barn, säger Kent Moore, vd för Design Rubens Sweden AB.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons