unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kända företaget förvärvar bolag

Jonas Aronsson.
Jonas Aronsson.
Foto: Pressbild

Micki, med säte i Gemla i Växjö kommun, förvärvar Rubens Barn och breddar därmed sin portfölj av populära dockvarumärken.

– Vi har ambitionen att växa inom kategorin dockor och Rubens Barns fina varumärken, värderingar och kärnvärden stämmer väl överens med Mickis. Dess unika, handgjorda mjuka tygdockor av hög kvalitet känns helt rätt för att förstärka och komplettera vår portfölj, säger Jonas Aronsson, vd för Micki Leksaker AB.

Micki tar över verksamheten den 1 april. Rubens barn kommer att drivas vidare i nuvarande form och målet är att förverkliga båda företagens tydliga tillväxtstrategi.

– Vi har stora ambitioner inom pedagogiska och hållbara leksaker. Med vår gemensamma värdegrund och med Mickis rika historik och erfarenhet så kommer vi kunna nå våra mål snabbare tillsammans. Vi ser fram emot detta nya och spännande kapitel av Rubens Barn, säger Kent Moore, vd för Design Rubens Sweden AB.