Annons

Kända Växjöbutiken köps upp av storkedjan

Växjö • Publicerad 3 april 2021
Foto: Nadia Hagberg

Zoobutiken Tassar och Morrhår i Växjö, som etablerades i mitten av 80-talet går in i en butikskedja. De förvärvas av Nordens största distributör av husdjurstillbehör, Dogman.

– Det har varit en spännande resa och jag är stolt över våra duktiga medarbetare. När det nu är dags för mig att gå vidare är det med varm hand jag lämnar över butiken till Dogman. Vi har samma syn på hur en butik ska drivas på bästa sätt. Deras idéer för att utveckla butiken vidare stämmer väl överens med det våra kunder efterfrågar, säger Håkan Engdahl, nuvarande ägare av Zoobutiken Tassar och Morrhår.

Annons

I och med ägarbytet kommer interiören uppgraderas, sortimentet utvecklas och nya tjänster erbjudas.

– Vi är glada över affären som ytterligare förstärker vår närvaro med fysiska butiker i Sverige. Växjö är en strategiskt viktig ort för oss och förvärvet är helt i linje med vårt mål om att nå ett butiksnät om 25 till 30 fysiska butiker i Norden under 2021, säger Pierre Olofsson, vd på Dogman.

Enligt ett pressmeddelande som skickades ut under onsdagen planerar Dogman att utöka butiken med en salong och spa, där det bland annat görs klipping, trim och bad för hundar, katter och kaniner. Dessutom planeras det för en aktivitetsyta med hinderbana i butiken för kundernas fyrfotade vänner.

– Vi kommer självklart att behålla det bästa av Zoobutiken Tassar och Morrhår och addera Dogmans koncept för att förhöja besöket för såväl våra tvåbenta som fyrbenta besökare. Det handlar inte minst om att tillföra ett utökat sortiment för hundägare, andra tillbehör och nya varumärken, säger Pierre Olofsson.

Dogman tar över driften av butiken i Växjö från och med 3 maj 2021 och kommer från och med då att ha 18 butiker i Norden, varav elva öppnats under de senaste 15 månaderna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons