GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Kände tv-kocken lagar stjärnornas mat

     Foto: Pressbild

     Tareq Taylor är årets kock i Stjärnorna på Slottet. Den populära kocken är överväldigad efter inspelningsveckan.

     – Det var en fantastisk upplevelse, bland de roligaste som jag har fått uppleva. Jag kommer att minnas det här länge, säger han.

     Gourmetkrögaren och tv-kocken Tareq Taylor har synts i en rad program, som Trädgårdstider, Historieätarna, Go'kväll och Kockarnas kamp. I vinter syns han också som kock i Stjärnorna på Slottet.

     – Den största behållningen var att få träffa alla stjärnor. När man får hålla på med deras mat får man också lite inblick i vad det är för typ av människor. Maten och menyerna speglar vilka vi är, vad vi tycker är kul och spännande, säger Tareq Taylor.

     Han är ansvarig för maten som serveras i SVT-programmet. Måltiderna och samtalen runt matbordet är en stor och viktig del i programmet och maten den här säsongen blir varierad med spännande kombinationer.

     – Det var i grund och botten mycket klassisk mat men det blir en härlig blandning mellan bland annat Kuba och husmanskost, lyxiga skaldjursfester och det enklaste av det enklaste.

     Tareq Taylor vill och får inte avslöja allt för mycket kring maten och programmet. Men han minns inspelningsveckan med stor glädje.

     – Stjärnorna på slottet är en unik upplevelse på många sätt och vis. Det blev precis sådär jäkla härligt och bra som jag hoppades att det skulle bli. Det är begränsad tid i tv men för oss som var där på plats fick vi en hel dag med varje deltagare där vi kom närmare alla. Det var en naken vecka, där vi på riktigt fick krypa in under skinnet på stjärnorna och bli glatt överraskade.

     Hur var stjärnorna att umgås med?

     – Det är inte ofta som man träffar människor som påverkar en så genuint som de gjorde. Det var ett stort privilegium att få umgås med dessa i fem-sex dagar och att få träffa människor som påverkar en så positivt och delar med sig utan att lägga någon egen prestige i det utan bara är.

     De senaste åren har Tareq Taylor varit i Växjö vid ett antal tillfällen, bland annat under MAT2018, där han var kock vid matsvinnköket. Men Växjös slott var en positiv nyhet för kocken från Skåne.

     – Teleborgs slott var en riktig överraskning. Utifrån tänkte jag, gud så modernt men när man kommer in är det ett otroligt stiliserat och vackert slott. Om Disney skulle göra ett slott så skulle det se ut som Teleborgs slott.

     Förutom svenska tv-program har Tareq Taylor också blivit internationellt känd genom "Tareq Taylor's Nordic Cookery", som sänds i över hundra länder världen över. Han driver också restaurangen och matstudion Kockeriet i Malmö och har hittills släppt åtta kokböcker.

     I höstas lanserade Tareq Taylor den senaste kokboken "Mat på en plåt". Boken har prisats som Årets vardagsmat av Svenska måltidsakademin.

     – Det känns jättefint, precis det priset som jag hade velat få. Jag har velat att boken ska vara ett bra redskap i vardagen som ska hjälpa och underlätta. När jag gör kokböcker vill jag att de ska vara användbara, inte vara allt för komplicerat men som ger bra smakutdelning.

     Läs mer