Annons

Kaos och personalflykt i Växjö

Växjö • Publicerad 7 november 2018
Foto: Nadia Hagberg

Nämnden för arbete och välfärd i Växjö, som bland annat beslutar om ekonomiskt bistånd, genomgick förra året en större omorganisation. Efter det råder det organisatoriskt kaos och personalflykt på enheten, skriver Smålandsposten som nu granskar problemen.

– Jag har jobbat med förändringsarbete i 20 år, men aldrig landat i en situation som denna. Jag har aldrig varit med om maken, det ska jag vara ärlig och säga, säger förvaltningschefen Per Sandberg till Smålandsposten.

Annons

Hittills i år har nämnden utrett elva anmälningar om missförhållande enligt lex Sarah och fyra utredningar pågår. Det är personal som uppmärksammat brister i förvaltningsarbete och enligt utredningarna är det tydliga organisatoriska problem och mycket hög arbetsbörda för personalen.

Enligt Smålandsposten har myndighetsenheten drabbats av stor personalomsättning och sjukskrivningar. Enligt uppgifter har mellan 12 och 15 personer lämnat sina tjänster det senaste halvåret. Personalen räcker inte till och i slutet av september hade enheten 1 150 pågående ärenden, varav 500 inte hade någon specifik handläggare.

Läs mer om situationen här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons