Annons

Kappseglingsklubb fyller år

Växjö Kappseglingsklubb firar 40 år och kan konstatera att ungdomsverksamheten har vind i seglen. På tävlingarna är man numera den Smålandsklubb som brukar ha flest antal deltagare och om drygt en månad väntar en av årets höjdpunkter.
– Lördagen den 14 september arrangerar vi Smålandscupen, berättar klubbordföranden Edvard Kemner.
Växjö • Publicerad 3 augusti 2019
Foto: David Färdigh

Växjö Kappseglingsklubb grundades 1979 och kan således nu stoltsera med 40-årsjubileum. Det officiella firandet skedde redan tidigare i somras i samband med det traditionsenliga dagseglarlägret.

– Det blev ett uppskattat möte över generationsgränserna. De unga seglarna på lägret fick träffa seglarveteraner. Flera av dem som en gång i tiden var med och bildade klubben dök upp.

Annons

Klubben har i dagsläget 130 medlemmar och kännetecknas framför allt av en väldigt aktiv barn- och ungdomsverksamhet. I tävlingssammanhang är man den klubb som brukar ha flest deltagare. Den 14 september är man dessutom arrangör av en av de större tävlingarna, nämligen Smålandscupen.

– Tävlingen är öppen för både stora och små båtar. Vi kommer ha en tävlingsbana för eliten och en för nybörjare.

Bland tävlingsdeltagarna finns säkert drömmen om att bli en ny Anton Dahlberg, den vill säga den Växjöfostrade seglaren som just nu laddar inför OS i Tokyo nästa sommar.

– Anton brukar berätta att han lärde sig mycket av sitt tålamod och sin skicklighet genom att som ung segla just här i Helgasjön. För även om det är en relativt liten sjö så kan den vara nyckfull. Med sina småvikar blir det lätt kastvindar.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons