Annons

Kidnappning i Växjö - klippte av lillfingret

Växjö • Publicerad 29 maj 2019
Foto: Urban Nilsson

När ett större parti amfetamin försvann från ett gömställe vid en stenmur på Teleborg fick en 38-åring man skulden. Han straffades av flera män med brutal misshandel med järnrör innan de klippte av mannens ena lillfinger, skriver Smålandsposten.

Under onsdagen åtalas de fyra misstänkta männen, som är bosatta i Växjö, för människorov och synnerligen grov misshandel.

Annons

– Målsäganden har berättat att tre av männen höll fast honom medan den fjärde klippte av lillfingret med en sekatör, säger åklagare Yvonne Rudinsson till Smålandsposten.

Händelsen ska ha skett i januari förra året men polisen genomförde ett massivt tillslag under morgonen den 26 mars i år. Tre av de åtalade männen är sedan tidigare dömda för mycket grov brottslighet. Rättegången i början av juni kommer att omgärdas av ett stort säkerhetspådrag.

Läs mer om brottet nedan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons