Annons

Killar åtalas efter jättebranden utanför Växjö

Växjö • Publicerad 27 oktober 2020
Foto: Carl Carlert

Två killar, födda 2004, misstänks för inblandning i den stora branden vid Kalvshaga i Växjö kommun i början av november 2019. En av killarna ska ha tänt en fyrverkeriraket som sköts iväg och tände eld på en lada full med torv. Han misstänks för grov allmänfarlig vårdslöshet.

Branden blev kraftig och totalförstörde ladan och orsakade skador för ungefär en och en halv miljon kronor. Den andra killen misstänks för medhjälp till grov allmänfarlig vårdslöshet efter att ha ”övertalat och/eller hetsat” den andra killen att tända på. Han ska också ha lyst med en lampa för att den andra killen skulle kunna tända raketen.

Försäkringsbolaget vill ha skadestånd på 1 576 218 kronor. Båda 16-åringarna förnekar brott. Det finns ett antal vittnen som kommer att användas som muntlig bevisning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons